Het kiezen van nieuwe jaloezieën is een groot goed. Nieuwe jaloezieën komen met een aanzienlijke investering van tijd en geld. Misschien bent u van plan om uw nieuwe jaloezieën een statement stuk in uw huis als onderdeel van een renovatie. Als alternatief kunt u op zoek zijn naar een economische oplossing die de klus geklaard krijgt, maar niet inlevert op kwaliteit of levensduur.

Terwijl je misschien denkt ‘de hemel is de limiet’ met de keuzes voor nieuwe jaloezieën, zijn er een aantal dingen die je moet overwegen voordat je de stof te kiezen.

Jaloezieën die bij uw interieur passen

De stof die u kiest voor uw jaloezieën is beperkt tot het type jaloezie dat u kiest. En het type rolluik dat u kiest, moet echt rekening houden met uw interieur. Decoreren bestaat niet alleen uit het tapijt op de vloer of het kunstwerk op de muren. De ruimte die de ramen in beslag nemen, betekent dat jaloezieën echt een functie kunnen zijn in een ruimte. In plaats van te kiezen voor stof als een geïsoleerde taak, probeer je je voor te stellen hoe de ruimte er in zijn geheel uit zou moeten zien.

Sommige jaloezieën kunnen een modernere uitstraling hebben dan andere, bijvoorbeeld: Paneelgordijnen of rolgordijnen. Als u hoekige, roestvrijstalen meubels met een minimalistisch decor heeft, dan zijn paneelgordijnen of rolgordijnen uw beste optie.

 

Jaloezieën die bij uw ruimte passen

De jaloezieën die u kiest voor uw ruimte bepalen uw stofkeuze.

Als uw kamer naar het westen gericht is in een warm klimaat, is de kans groot dat u al een blokkade voor de middagzon heeft overwogen. Gelukkig kunnen veel jaloezieën, waaronder de lamellenglijbaan, rolgordijn en Romeinse jaloezieën worden gemaakt met blokkeringsstoffen.

Aan de andere kant, als je een ruimte hebt die niet veel natuurlijk licht uitnodigt, kan een verticale jaloezie de perfecte oplossing bieden voor maximaal licht en privacy.

 

Stoffen die bij uw ruimte passen

Een gedurfde kleur kan een goede zet lijken, maar als je een kleine ruimte hebt, kunnen gedurfde kleuren soms een beetje verstikkend zijn. Een lichtere kleur kan helpen bij het creëren van de illusie van meer ruimte. Maar als je een grote ruimte hebt, kunnen donkere kleuren ervoor zorgen dat een kamer gezelliger en uitnodigender aanvoelt.

 

Stoffen die bij de jaloezieën passen

Rolgordijnen zijn slanke en strak vormgegeven jaloezieën, zodat het toevoegen van een patroon afbreuk kan doen aan de algehele uitstraling. Wat goed werkt voor een Romeins rolgordijn in termen van kleur en functionaliteit, werkt misschien niet zo goed op paneelgordijnen. Naast kleur, en om het proces te compliceren, moet u bij de keuze van de stof ook rekening houden met de textuur.

Het kiezen van de perfecte stof voor uw jaloezieën begint al bij de keuze van het type jaloezie dat het beste bij uw ruimte past en aan uw functionele eisen voldoet. Als u die vernauwing eenmaal hebt bereikt, wordt de keuze van de stof eenvoudiger.